Prva socialna pomoč
  Sporočilo za javnost  ZAVOD LU Nazaj  
Zahvala sodelujočim v dobrodelni akcije Ker imam, drugemu dam  (13.4.2015)
Zahvaljujemo se vsem, ki ste se nam pridružili v dobrodelni akciji s katero smo družinam v stiski vsaj malo olajšali vsakdan in Dnevu za spremembe primaknili svoj kamenček mozaika.

Ekipa Četrtnega mladinskega centra Šiška

...
Dedek mraz  (6.1.2015)

Tudi letos je obiskal otroke v Mini Teatru. ...
Plinko na obisku  (17.12.2014)

Plinko je v četrtek 9.12.2014, na Centru za socialno delo Ljubljana-Šiška, razveselil otroke iz socialno ogroženih družin.

Vse te zanimivosti predaja učencem širom po Sloveniji prikupni Plinko, ki pod okvirom istoimenskega projekta medijsko-založniške hiše Energetika.NET in družbe Geoplin, osnovnošolcem predstavlja svojo računalniško igrico www.igrica-plinko.si. Tako je Plinko malo pred novoletnimi počitnicami obiskal tudi šišenski Center za socialno delo in razveselil tako otroke kot njihove starše.
...
Razstava slik Matjaža Hmeljaka v Centru za socialno delo Ljubljana Šiška  (4.12.2014)

Razstava v času od 27.11.2014 do 15.02.2015.

...
Zabavno popoldne na kmetiji Logar  (2.10.2014)
Center za socialno delo Ljubljana Šiška in Enota Medvode je skupaj z Društvom kmetic Medvode Vodice, Konjeniškim centrom Vodice , Kmetijo Logar ter Glasbeno šolo Franca Šturma, Enota Medvode omogočil 35 otrokom in njihovim staršem preživeti prijetno in zabavno popoldne na kmetiji Logar v Vodicah.

Iskrena zahvala vsem, ki so pomagali omogočiti dogodek in narisati nasmeh na obrazih otrok. Brez vašega sodelovanja nam ne bi uspelo. Pristen človeški odnos in topel sprejem je marsikomu povrnil vero in zaupanje v soljudi ter navdal z upanjem. ...
Razstava slik Jožefa Anžiča v Centru za socialno delo Ljubljana Šiška  (8.9.2014)

V mesecu septembru 2014 razstavlja slike gospod Jožef Anžič.

Življenjepis

Rodil sem se 15.09.1956 v kraju Voklo pri Šenčurju, kjer sem tudi preživel rosne dneve svojega življenja. Nato smo se z družino preselili na Zgornji Brnik, od tam pa na Luže kjer sem preživel svoja nepozabna mladostna leta.

Že v osnovni šoli so likovni pedagogi opazili, da sem slikarsko nadarjen. Zato je večina mojih likovnih del ostala v šoli, še več pa jih je romalo na razne razstave. V tem obdobju sem se trikrat udeležil Groharjeve slikarske kolonije v Škofji Loki. Vse slike so bile nato del stalne razstave na Škofjeloškem gradu.

Čeprav sem svojo življenjsko pot želel nadaljevati na področju umetnosti, sem se vseeno odločil za drugačno - trgovsko komercialno smer, kjer sem našel stalno zaposlitev in jo obdržal vse do odhoda na čakanje.
...
Obisk Indijske delegacije  (10.6.2014)

V četrtek 5. junija 2014 je Center za socialno delo Ljubljana Šiška gostil indijsko delegacijo. Goste je zanimalo predvsem delovanje informacijskega sistema s področja uveljavljanja pravic iz javnih sredstev ter e-rešitve na področju socialnih zadev in enakih možnosti. Državna sekretarka Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Martina Vuk je gostom predstavila delovanja resornega ministrstva. Sistemske rešitve distribucijskega modula na Portalu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je predstavil podsekretar Jernej Čop. Ob koncu sta predstavnika Centra za socialno delo Ljubljana Šiška predstavila vlogo in delovanje centrov za socialno delo v Sloveniji. Udeležence sta nagovorila tudi v hindijščini, nad čimer so bili gostje navdušeni, s tem pa sta želela pokazati prizadevanja centrov za socialno delo biti blizu ljudem, kljub uporabi sistemskih rešitev e-uprave. Gostje so se v sklopu projekta, ki je potekal v okviru Mednarodnega centra za promocijo podjetij (ICPE), seznanili tudi z e-rešitvami na drugih ministrstvih, javnih agencijah, podjetjih in lokalnih upravah.

...
Brez vloge do subvencije prehrane v novem šolskem letu  (9.6.2014)
Pred novim šolskim letom staršem ne bo treba oddajati vlog za uveljavljanje subvencije malice in kosila. Šole bodo upoštevale uvrstitev v dohodkovni razred v odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji na podlagi izmenjave podatkov med Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport in ustrezno znižale višino položnice za malico in kosilo. Oddajanje vlog za subvencijo malice in subvencijo kosila zato ni potrebno, razen če družina nima veljavne odločbe o otroškem dodatku ali državni štipendiji na dan 1. 9. 2014. Še vedno pa je potrebna prijava na malico oziroma kosilo v šoli. ...
Likovna razstava - Noriaki Sangawa  (6.6.2014)

Razstavlja akad. slikar Noriaki Sangawa od 3. junija do 19. avgusta 2014.

Noriaki Sangawa se je rodil leta 1971 v mestu Marugame v prefekturi Kagawa na Japonskem. Leta 1990 se je včlanil v umetniško skupino Ryu, ki jo vodi prof. Toshihiro Hamano. Diplomiral je na Univerzi za likovno umetnost v Osaki leta 1994. Na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani je leta 1998 zaključil specialistični študij slikarstva pod mentorstvom prof. Andreja Jemca. Živi in dela v Ljubljani. Razstavljal je na Japonskem, v Italiji, Estoniji in Sloveniji.

...
 
   Arhiv sporočil ...
 
 
Anketna vprašanja
Vas zanima, kaj si mislijo o tem in onem drugi uporabniki portala? Poglejte in sodelujte v trenutni anketi. 
 

Datum: 17.5.2011

ZAVOD LU  (Splošno)

Zavod LU – Love is Universal , z ga. Gams Tino je pripravil akcijo zbiranja otroških knjig, šolskih potrebščin in igrač, ki so jih namenili za uporabnike Centra za socialno delo Ljubljana Šiška.

V imenu Centra za socialno delo Ljubljana Šiška in uporabnikov se jim zahvaljujemo.

www.loveisuniversal.si

       NE spreglejte naših DONATORJEV
COLGATE PALMOLIVE, ADRIA d.o.o.
Designed & Administrated by: Maja Štajer