Prva socialna pomoč
  Sporočilo za javnost  Plinko na obisku Nazaj  
Plinko na obisku  (17.12.2014)

Plinko je v četrtek 9.12.2014, na Centru za socialno delo Ljubljana-Šiška, razveselil otroke iz socialno ogroženih družin.

Vse te zanimivosti predaja učencem širom po Sloveniji prikupni Plinko, ki pod okvirom istoimenskega projekta medijsko-založniške hiše Energetika.NET in družbe Geoplin, osnovnošolcem predstavlja svojo računalniško igrico www.igrica-plinko.si. Tako je Plinko malo pred novoletnimi počitnicami obiskal tudi šišenski Center za socialno delo in razveselil tako otroke kot njihove starše.
...
Razstava slik Matjaža Hmeljaka v Centru za socialno delo Ljubljana Šiška  (4.12.2014)

Razstava v času od 27.11.2014 do 15.02.2015.

...
Zabavno popoldne na kmetiji Logar  (2.10.2014)
Center za socialno delo Ljubljana Šiška in Enota Medvode je skupaj z Društvom kmetic Medvode Vodice, Konjeniškim centrom Vodice , Kmetijo Logar ter Glasbeno šolo Franca Šturma, Enota Medvode omogočil 35 otrokom in njihovim staršem preživeti prijetno in zabavno popoldne na kmetiji Logar v Vodicah.

Iskrena zahvala vsem, ki so pomagali omogočiti dogodek in narisati nasmeh na obrazih otrok. Brez vašega sodelovanja nam ne bi uspelo. Pristen človeški odnos in topel sprejem je marsikomu povrnil vero in zaupanje v soljudi ter navdal z upanjem. ...
Razstava slik Jožefa Anžiča v Centru za socialno delo Ljubljana Šiška  (8.9.2014)

V mesecu septembru 2014 razstavlja slike gospod Jožef Anžič.

Življenjepis

Rodil sem se 15.09.1956 v kraju Voklo pri Šenčurju, kjer sem tudi preživel rosne dneve svojega življenja. Nato smo se z družino preselili na Zgornji Brnik, od tam pa na Luže kjer sem preživel svoja nepozabna mladostna leta.

Že v osnovni šoli so likovni pedagogi opazili, da sem slikarsko nadarjen. Zato je večina mojih likovnih del ostala v šoli, še več pa jih je romalo na razne razstave. V tem obdobju sem se trikrat udeležil Groharjeve slikarske kolonije v Škofji Loki. Vse slike so bile nato del stalne razstave na Škofjeloškem gradu.

Čeprav sem svojo življenjsko pot želel nadaljevati na področju umetnosti, sem se vseeno odločil za drugačno - trgovsko komercialno smer, kjer sem našel stalno zaposlitev in jo obdržal vse do odhoda na čakanje.
...
Obisk Indijske delegacije  (10.6.2014)

V četrtek 5. junija 2014 je Center za socialno delo Ljubljana Šiška gostil indijsko delegacijo. Goste je zanimalo predvsem delovanje informacijskega sistema s področja uveljavljanja pravic iz javnih sredstev ter e-rešitve na področju socialnih zadev in enakih možnosti. Državna sekretarka Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Martina Vuk je gostom predstavila delovanja resornega ministrstva. Sistemske rešitve distribucijskega modula na Portalu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je predstavil podsekretar Jernej Čop. Ob koncu sta predstavnika Centra za socialno delo Ljubljana Šiška predstavila vlogo in delovanje centrov za socialno delo v Sloveniji. Udeležence sta nagovorila tudi v hindijščini, nad čimer so bili gostje navdušeni, s tem pa sta želela pokazati prizadevanja centrov za socialno delo biti blizu ljudem, kljub uporabi sistemskih rešitev e-uprave. Gostje so se v sklopu projekta, ki je potekal v okviru Mednarodnega centra za promocijo podjetij (ICPE), seznanili tudi z e-rešitvami na drugih ministrstvih, javnih agencijah, podjetjih in lokalnih upravah.

...
Brez vloge do subvencije prehrane v novem šolskem letu  (9.6.2014)
Pred novim šolskim letom staršem ne bo treba oddajati vlog za uveljavljanje subvencije malice in kosila. Šole bodo upoštevale uvrstitev v dohodkovni razred v odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji na podlagi izmenjave podatkov med Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport in ustrezno znižale višino položnice za malico in kosilo. Oddajanje vlog za subvencijo malice in subvencijo kosila zato ni potrebno, razen če družina nima veljavne odločbe o otroškem dodatku ali državni štipendiji na dan 1. 9. 2014. Še vedno pa je potrebna prijava na malico oziroma kosilo v šoli. ...
Likovna razstava - Noriaki Sangawa  (6.6.2014)

Razstavlja akad. slikar Noriaki Sangawa od 3. junija do 19. avgusta 2014.

Noriaki Sangawa se je rodil leta 1971 v mestu Marugame v prefekturi Kagawa na Japonskem. Leta 1990 se je včlanil v umetniško skupino Ryu, ki jo vodi prof. Toshihiro Hamano. Diplomiral je na Univerzi za likovno umetnost v Osaki leta 1994. Na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani je leta 1998 zaključil specialistični študij slikarstva pod mentorstvom prof. Andreja Jemca. Živi in dela v Ljubljani. Razstavljal je na Japonskem, v Italiji, Estoniji in Sloveniji.

...
Obisk Švedske delegacije na našem CSD-ju  (20.5.2014)

Utrinki obiska Švedske delegacije dne 13.maja 2014.
...
Donacija Materinskemu domu Ljubljana  (20.5.2014)

Zahvaljujemo se LIONS KLUBU VRHNIKA-NOTRANJSKA za donirana sredstva Materinskemu domu Ljubljana.


Več o tem... Lions Vrhnika. ...
Sodelovanje CSD Ljubljana Šiška in Četrtni mladinski center Šiška – Javni zavod Mladi zmaji  (17.4.2014)

Že drugo leto sodelujemo s Četrtnim mladinskim centrom Šiška. Vključeni otroci in mladostniki so zbirali prehrambene artikle, čistila, toaletne potrebščine, ki jih je CSD potem razdelil socialno ogroženim družinam.
V letošnjem letu je ČMC v sodelovanju z Društvom za trajnostni razvoj DUH ČASA, zbiral potrebe po računalnikih in tudi računalniško opremo. Društvo DUH ČASA, bo otrokom in mladostnikom, namenilo računalnike in ostalo računalniško opremo.
V imenu CSD Ljubljana Šiška in v imenu uporabnikov se obojim iskreno zahvaljujemo za njihovo pripravljenost pomagati pomoči potrebnim. ...
PROJEKT ZDRAVO ZAME ZDRAVO ZATE  (17.4.2014)

DM s projektom Zdravo zame, zdravo zate s katerim želijo socialno ogroženim posameznikom in družinam pomagati z zdravo, ekološko predelano hrano. V ta namen so po trgovinah DM postavili simbolične kozolce, kjer lahko kupci lahko puščajo izdelke, ki jih kupijo in namenijo pomoči potrebnim.DM se je odločil zbrane izdelke podariti Centrom za socialno delo.

V imenu uporabnikov in Centra za socialno delo Ljubljana Šiška se vsem kupcem in DM iskreno zahvaljujemo. ...
Zahvala za donacijo  (17.2.2014)

Energetika.NET in Tehnološka platforma za pametna omrežja sta na konferenci En.Grids 014 stopila skupaj v pomoč Materinskemu domu Ljubljana, ki se pod okriljem Centra za socialno delo Šiška v zadnjih letih iz dneva v dan bori za delovanje v dobrobit materam, ki so se tako ali drugače znašle v socialni stiski.

Zvezdni Ajga ...
Dan odprtih vrat v matičnem CSD-ju okviru projekta "Lokalno veselje za globalno srečo"  (20.1.2014)
V matični enoti CSD Ljubljana-Šiška je dne 17.12.2013 v sodelovanju s podjetjem Energetika.net pisateljico Alenko Žumbar in Glasbeno šolo Franca Šturma potekal dan odprtih vrat. Otroci iz socialno ogroženih družin so lahko videli premiero otroške igre Hišek in sonček. Po končani igri je imela glasbena šola nastop, sledila je predstavitev pisateljice Alenke Žumbar, ki je otrokom tudi podarila knjigico z naslovom Hišek in sonček.
Po končani programu so otroci lahko ostali na delavnici, kjer so risali in se družili.

Še posebej se zahvaljujemo pisateljici Alenki Žumbar Klopčič.

Energija doma ...
Dan odprtih vrat v Enoti Medvode okviru projekta Lokalno veselje za globalno srečo  (19.1.2014)
V okviru projekta je dne 12.12.2013 na Enoti Medvode potekal dan odprtih vrat. Povabljeni otroci iz socialno ogroženih družin so skupaj s starši in strokovnimi delavci okrasili novoletno smrečico, risali, družili, prejeli knjigice, itd...

Še posebej se zahvaljujemo pisateljici Alenki Žumbar Klopčič.

Energija doma ...
Likovna razstava društva Me Vi Art  (13.1.2014)
Tokrat smo se poigrali z motiviko "Čevljev".
Morda boste začutili sanjarjenja, hrepenenja, igro barvnih odtenkov, želje in hotenje, ritme in brezčasnost... korakanje po ulicah in potepanja...

Otvoritev je potekala 14.01.2014 ob 14 uri v prostorih CSD Ljubljana-Šiška, Celovška 150, Ljubljana.

Vabljeni v našo družbo. ...
 
   Arhiv sporočil ...
 
 
Anketna vprašanja
Vas zanima, kaj si mislijo o tem in onem drugi uporabniki portala? Poglejte in sodelujte v trenutni anketi. 
 

Datum: 17.12.2014

Plinko na obisku  (Splošno)

Plinko od Brežic do Maribora - na obisku tudi v Šiški!

Ali ste vedeli, da je zemeljski plin načeloma brez vonja, zato mu pogosto dodajo majhne količine vonljive snovi, da lažje zaznamo njegovo morebitno prisotnost v prostoru v primeru morebitnega puščanja na plinskih napeljavah? Ali pa, da je pred oddajo zemeljskega plina v plinovodno omrežje treba iz njega odstraniti nekatere moteče sestavine, predvsem višje ogljikovodike, vodo in ponekod tudi žveplo? In da je za izgorevanje 1 m³ zemeljskega plina potrebnih 10 m³ zraka? In da so največji porabnik zemeljskega plina v svetu Združene države Amerike? Ali pa da zemeljski plin uporabljamo že več kot stoletje?

Vse te zanimivosti predaja učencem širom po Sloveniji prikupni Plinko, ki pod okvirom istoimenskega projekta medijsko-založniške hiše Energetika.NET in družbe Geoplin, osnovnošolcem predstavlja svojo računalniško igrico www.igrica-plinko.si. Tako je Plinko malo pred novoletnimi počitnicami obiskal tudi šišenski Center za socialno delo in razveselil tako otroke kot njihove starše.

Po tem ko so se otroci pomerili v igranju Plinkove računalniške igrice jih je pozdravil tudi pravi Plinko, nad katerim so najmlajši najbolj navdušeni. Z njim so se poigrali in celo zaplesali – prav tako navdušeni kot njihovi mlajši prijateljčki, ki jih je Plinko obiskal v vrtcu. Vrtčevski otroci pa so ob Plinkovem obisku najprej poslušali njegovo zgodbico iz knjigice o Plinkovem rojstvu in poslanstvu, nato pa so se igrali igrico »Postani Plinko«, v kateri so se plazili po otroškem tunelčku, na koncu pa jih je, prav tako kot osnovnošolce, presenetil tudi sam Plinko. V nekaterih vrtcih Plinka že dobro poznajo, saj so lani sodelovali v Plinkovem likovnem natečaju, v katerem so najboljši prejeli za kar tisoč evrov didaktičnih igrač, tolažilne nagrade so bile ekoknjige Energije doma, prav vsak sodelujoči zavod pa je prejel v dar tudi knjigico Plinko.

Plinko je svoje obiske vrtcev in šol začel po tem, ko je v začetku jeseni dobil tudi svojo računalniško igrico www.igrica-plinko.si – ta je bila premierno predstavljena na letošnjem Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju -, v vsakem obiskanem zavodu pa sedaj pušča tudi svoje pobarvanke z didaktičnimi izzivi.

Do novoletnih počitnic je Plinko obiskal že 40 šol in 40 vrtcev, skupaj pa bo do konca projekta obiskal kar sto zavodov, in to v vseh slovenskih regijah. Plinka so tako gostili že v Brežicah, Novem mestu in Trebnjem, v Trbovljah, Borovnici, Ljubljani, Lukovici oz. Krašnji in Vodicah pa na Ptuju, v Markovcih in v Mariboru, kot se za december spodobi, pa je razveselil tudi otroke iz socialno ogroženih družin na prednovoletnem druženju na Centru za socialno delo Šiška, pozabaval pa se je tudi na otvoritvi Srečne hiše za otroke v Lukovici pri Domžalah, kjer je dobil tudi čisto svojo (Plinkovo) igralnico.

Designed & Administrated by: Maja Štajer