Prva socialna pomoč
  Sporočilo za javnost  Razstava slik Jožefa Anžiča v Centru za socialno delo Ljubljana Šiška Nazaj  
Razstava slik Jožefa Anžiča v Centru za socialno delo Ljubljana Šiška  (8.9.2014)

V mesecu septembru 2014 razstavlja slike gospod Jožef Anžič.

Življenjepis

Rodil sem se 15.09.1956 v kraju Voklo pri Šenčurju, kjer sem tudi preživel rosne dneve svojega življenja. Nato smo se z družino preselili na Zgornji Brnik, od tam pa na Luže kjer sem preživel svoja nepozabna mladostna leta.

Že v osnovni šoli so likovni pedagogi opazili, da sem slikarsko nadarjen. Zato je večina mojih likovnih del ostala v šoli, še več pa jih je romalo na razne razstave. V tem obdobju sem se trikrat udeležil Groharjeve slikarske kolonije v Škofji Loki. Vse slike so bile nato del stalne razstave na Škofjeloškem gradu.

Čeprav sem svojo življenjsko pot želel nadaljevati na področju umetnosti, sem se vseeno odločil za drugačno - trgovsko komercialno smer, kjer sem našel stalno zaposlitev in jo obdržal vse do odhoda na čakanje.
...
Obisk Indijske delegacije  (10.6.2014)

V četrtek 5. junija 2014 je Center za socialno delo Ljubljana Šiška gostil indijsko delegacijo. Goste je zanimalo predvsem delovanje informacijskega sistema s področja uveljavljanja pravic iz javnih sredstev ter e-rešitve na področju socialnih zadev in enakih možnosti. Državna sekretarka Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Martina Vuk je gostom predstavila delovanja resornega ministrstva. Sistemske rešitve distribucijskega modula na Portalu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je predstavil podsekretar Jernej Čop. Ob koncu sta predstavnika Centra za socialno delo Ljubljana Šiška predstavila vlogo in delovanje centrov za socialno delo v Sloveniji. Udeležence sta nagovorila tudi v hindijščini, nad čimer so bili gostje navdušeni, s tem pa sta želela pokazati prizadevanja centrov za socialno delo biti blizu ljudem, kljub uporabi sistemskih rešitev e-uprave. Gostje so se v sklopu projekta, ki je potekal v okviru Mednarodnega centra za promocijo podjetij (ICPE), seznanili tudi z e-rešitvami na drugih ministrstvih, javnih agencijah, podjetjih in lokalnih upravah.

...
Brez vloge do subvencije prehrane v novem šolskem letu  (9.6.2014)
Pred novim šolskim letom staršem ne bo treba oddajati vlog za uveljavljanje subvencije malice in kosila. Šole bodo upoštevale uvrstitev v dohodkovni razred v odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji na podlagi izmenjave podatkov med Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport in ustrezno znižale višino položnice za malico in kosilo. Oddajanje vlog za subvencijo malice in subvencijo kosila zato ni potrebno, razen če družina nima veljavne odločbe o otroškem dodatku ali državni štipendiji na dan 1. 9. 2014. Še vedno pa je potrebna prijava na malico oziroma kosilo v šoli. ...
Likovna razstava - Noriaki Sangawa  (6.6.2014)

Razstavlja akad. slikar Noriaki Sangawa od 3. junija do 19. avgusta 2014.

Noriaki Sangawa se je rodil leta 1971 v mestu Marugame v prefekturi Kagawa na Japonskem. Leta 1990 se je včlanil v umetniško skupino Ryu, ki jo vodi prof. Toshihiro Hamano. Diplomiral je na Univerzi za likovno umetnost v Osaki leta 1994. Na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani je leta 1998 zaključil specialistični študij slikarstva pod mentorstvom prof. Andreja Jemca. Živi in dela v Ljubljani. Razstavljal je na Japonskem, v Italiji, Estoniji in Sloveniji.

...
Obisk Švedske delegacije na našem CSD-ju  (20.5.2014)

Utrinki obiska Švedske delegacije dne 13.maja 2014.
...
Donacija Materinskemu domu Ljubljana  (20.5.2014)

Zahvaljujemo se LIONS KLUBU VRHNIKA-NOTRANJSKA za donirana sredstva Materinskemu domu Ljubljana.


Več o tem... Lions Vrhnika. ...
Sodelovanje CSD Ljubljana Šiška in Četrtni mladinski center Šiška – Javni zavod Mladi zmaji  (17.4.2014)

Že drugo leto sodelujemo s Četrtnim mladinskim centrom Šiška. Vključeni otroci in mladostniki so zbirali prehrambene artikle, čistila, toaletne potrebščine, ki jih je CSD potem razdelil socialno ogroženim družinam.
V letošnjem letu je ČMC v sodelovanju z Društvom za trajnostni razvoj DUH ČASA, zbiral potrebe po računalnikih in tudi računalniško opremo. Društvo DUH ČASA, bo otrokom in mladostnikom, namenilo računalnike in ostalo računalniško opremo.
V imenu CSD Ljubljana Šiška in v imenu uporabnikov se obojim iskreno zahvaljujemo za njihovo pripravljenost pomagati pomoči potrebnim. ...
PROJEKT ZDRAVO ZAME ZDRAVO ZATE  (17.4.2014)

DM s projektom Zdravo zame, zdravo zate s katerim želijo socialno ogroženim posameznikom in družinam pomagati z zdravo, ekološko predelano hrano. V ta namen so po trgovinah DM postavili simbolične kozolce, kjer lahko kupci lahko puščajo izdelke, ki jih kupijo in namenijo pomoči potrebnim.DM se je odločil zbrane izdelke podariti Centrom za socialno delo.

V imenu uporabnikov in Centra za socialno delo Ljubljana Šiška se vsem kupcem in DM iskreno zahvaljujemo. ...
Zahvala za donacijo  (17.2.2014)

Energetika.NET in Tehnološka platforma za pametna omrežja sta na konferenci En.Grids 014 stopila skupaj v pomoč Materinskemu domu Ljubljana, ki se pod okriljem Centra za socialno delo Šiška v zadnjih letih iz dneva v dan bori za delovanje v dobrobit materam, ki so se tako ali drugače znašle v socialni stiski.

Zvezdni Ajga ...
Dan odprtih vrat v matičnem CSD-ju okviru projekta "Lokalno veselje za globalno srečo"  (20.1.2014)
V matični enoti CSD Ljubljana-Šiška je dne 17.12.2013 v sodelovanju s podjetjem Energetika.net pisateljico Alenko Žumbar in Glasbeno šolo Franca Šturma potekal dan odprtih vrat. Otroci iz socialno ogroženih družin so lahko videli premiero otroške igre Hišek in sonček. Po končani igri je imela glasbena šola nastop, sledila je predstavitev pisateljice Alenke Žumbar, ki je otrokom tudi podarila knjigico z naslovom Hišek in sonček.
Po končani programu so otroci lahko ostali na delavnici, kjer so risali in se družili.

Še posebej se zahvaljujemo pisateljici Alenki Žumbar Klopčič.

Energija doma ...
Dan odprtih vrat v Enoti Medvode okviru projekta Lokalno veselje za globalno srečo  (19.1.2014)
V okviru projekta je dne 12.12.2013 na Enoti Medvode potekal dan odprtih vrat. Povabljeni otroci iz socialno ogroženih družin so skupaj s starši in strokovnimi delavci okrasili novoletno smrečico, risali, družili, prejeli knjigice, itd...

Še posebej se zahvaljujemo pisateljici Alenki Žumbar Klopčič.

Energija doma ...
Likovna razstava društva Me Vi Art  (13.1.2014)
Tokrat smo se poigrali z motiviko "Čevljev".
Morda boste začutili sanjarjenja, hrepenenja, igro barvnih odtenkov, želje in hotenje, ritme in brezčasnost... korakanje po ulicah in potepanja...

Otvoritev je potekala 14.01.2014 ob 14 uri v prostorih CSD Ljubljana-Šiška, Celovška 150, Ljubljana.

Vabljeni v našo družbo. ...
Mladostniki iz Centra za usposabljanje Janeza Levca so okrasili novoletni smrečici na CSD Ljubljana-Šiška  (24.12.2013)

Že drugo leto so z nami mladostniki iz Centra za usposabljanje Janeza Levca. Letos so okrasili dve novoletni smrečici s svojimi izdelki, s svojim trudom so nam polepšali praznike. V imenu vseh zaposlenih na Centru za socialno delo Ljubljana-Šiška se iskreno zahvaljujemo vsem mladostnikom in učiteljicama Beti in Simoni.
...
RAZSTAVA SLIK v Centru za socialno delo Ljubljana Šiška  (18.10.2013)
Razstavlja gospa Vladimira Klun Žerjav od 08.10.2013 do 9.1.2014.

...
 
   Arhiv sporočil ...
 
 
Anketna vprašanja
Vas zanima, kaj si mislijo o tem in onem drugi uporabniki portala? Poglejte in sodelujte v trenutni anketi. 
 

Datum: 8.9.2014

Razstava slik Jožefa Anžiča v Centru za socialno delo Ljubljana Šiška  (Splošno)

V mesecu septembru 2014 razstavlja slike gospod Jožef Anžič.

Življenjepis

Rodil sem se 15.09.1956 v kraju Voklo pri Šenčurju, kjer sem tudi preživel rosne dneve svojega življenja. Nato smo se z družino preselili na Zgornji Brnik, od tam pa na Luže kjer sem preživel svoja nepozabna mladostna leta.

Že v osnovni šoli so likovni pedagogi opazili, da sem slikarsko nadarjen. Zato je večina mojih likovnih del ostala v šoli, še več pa jih je romalo na razne razstave. V tem obdobju sem se trikrat udeležil Groharjeve slikarske kolonije v Škofji Loki. Vse slike so bile nato del stalne razstave na Škofjeloškem gradu.

Čeprav sem svojo življenjsko pot želel nadaljevati na področju umetnosti, sem se vseeno odločil za drugačno - trgovsko komercialno smer, kjer sem našel stalno zaposlitev in jo obdržal vse do odhoda na čakanje.

Slikarstvo

Leta 1972 sem zbolel, na kar sem bil pol leta doma v bolniški. To pa je bil tisti odločilni moment, kateri me je pripeljal do odločitve, da pričnem z slikanjem. Zaradi dolgočasja sem poprijel za slikarski čopič in tako začel svojo slikarsko pot. Ker sem tehniko tempere že poznal, sem se najprej odločil za to tehniko. Kmalu pa sem presedlal na akrilne barve. Ko pa sem si ogledoval slike raznih umetnikov, pa je v meni prevladalo spoznanje, da je prava slika narejena z oljnimi barvami na platno, tako sem tudi sam pričel uporabljati to tehniko. Pri tej tehniki ostajam tudi še danes, le da poleg čopiča uporabljam tudi slikarsko lopatico. Ko pogledam nazaj ugotovim, da leta hitro bežijo naprej in kar ne morem verjeti, da slikam že 45 let.

Vzorniki

Moj prvi vzornik je bil priznani Kranjski slikar Milan Batista. Njegova dela sem imel priliko večkrat videti. Ko pa sem izvedel, da ima svojo slikarsko šolo, sem se tudi sam vpisal in jo nekaj časa tudi obiskoval. Tako sem osvojil nekaj osnov, katere sem s pridom uporabljal in jih nadgrajeval. Kasneje je bilo še nekaj vzornikov, od katerih sem se kot samorastnik učil in jih posnemal.

Stil, tehnika in motiv

Moj stil je realistično slikarstvo, saj sem vedno rad vedel, kaj je upodobljeno na sliki. Pokrajina, živalski svet, tihožitja, cvetje - vse to so moji najljubši motivi. V mlajših letih sem z svinčnikom dokaj dobro izdeloval portrete in akte, h katerim se želim še vrniti, in jih nadgaditi tudi z barvo. Olje na platnu je moja najljubša tehnika. Rad bi se poizkusil še v upodabljanju z večbarvnimi peski in mogoče še kaj.

Slikanje po naročilu

Če človek ne ve, kaj bi nekomu podaril, je slika lahko čudovito darilo in trajni spomin. Tudi sam sem jih že nekaj podaril, in ob tem občutil, kot bi podaril del sebe. Za vas pa jo lahko na vašo željo izdelam po naročilu ali pa jo izberete iz mojega kataloga !

Okviri za slike

Odkar ustvarjam slike, sam tudi izdelujem letvice za okvire in passepartuje, nekaj pa jih v zadnjem času tudi nabavim drugje. Nato jih razrežem in spojim v okvir in v njega vstavim sliko !

Razstave

Do sedaj sem se udeležil:

- treh skupinskih razstav Groharjeve slikarske kolonije v Škofji Loki
- likovne razstave ob mesecu mladosti leta 1976 v Zadružnem domu na Visokem
- razstave ob 80 letnici MERKURJA
- razstave v dvorani kulturnega doma v Lukovici v času Peregrinovega sejma 27.04.2007
- Slikaraski EXTEMPORE GROBLJE 2008 v kulturnem domu Groble od 9.2. do 19.2.2008
- Razstava mojih umetniških del v avli poslovne stavbe MERKUR v Naklu. Otvoritev je bila v sredo 1. oktobra 2008 ob 17 uri in je trajala do 20. februarja 2009 !
- Razstava v Domu starejših občanov, Komanova ul. 1, Ljubljana Bežigrad, Otvoritev je bila 17.07.2013 in je trajala do 16.10.2013.
Designed & Administrated by: Maja Štajer